Πωλείται Επιχείρηση
Αρτοποιείο – Ζαχαροπλαστείο
στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
που λειτουργεί από το 1990, λόγω συνταξιοδότησης του επιχειρηματία.

Η επιχείρηση βρίσκεται εν λειτουργία, με ισχυρό πελατολόγιο, είναι καθιερωμένη στον κλάδο της και αναγνωρίσιμη στην τοπική αγορά.

Διαθέτει εργαστήριο παραγωγής αρτοσκευασμάτων με υψηλή δυναμική παραγωγής προϊόντων, σύγχρονα μηχανήματα και άριστο εξοπλισμό και είναι στελεχωμένη με έμπειρο και εκπαιδευμένο προσωπικό

Στοιχεία Επιχείρησης

LOCATION: Θεσσαλονίκη Κέντρο (περιοχή Βαρδάρη).

ΣΗΜΕΙΟ: Γωνιακό σημείο, επί μεγάλης οδού, ευκρινές από απόσταση, έντονα σηματοδοτημένο, δυνατότητα προβολών (stands) σε πεζοδρόμιο, δυνατότητα ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων, δυνατότητα προσωρινής στάθμευσης διερχομένων οχημάτων.

ΧΩΡΟΙ: 285 τ.μ. σε άριστη κατάσταση (55 τ.μ. χώροι λιανικής πώλησης, 150 τ.μ. εργαστήριο, 80 τ.μ. υπόγεια αποθήκη)

ΧΩΡΟΙ ΜΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟΙ: 150 τ.μ. μη διαμορφωμένου χώρου στην επίπεδη στέγη (ταράτσα) της οικοδομής, που μπορούν να διατεθούν κατόπιν συνεννόησης, για χρήση χώρου εστίασης (πχ. café – food bar)

ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: Αρτοποιείου και Ζαχαροπλαστικής, Λιανικής και Χονδρικής Πώλησης

ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΓΙΑΣ: 1990

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: 06:00 – 20:30 / έξι (6) ημέρες την εβδομάδα

ΠΕΛΑΤΟΛΟΓΙΟ: Σταθερό και διαρκώς διευρυνόμενο, μεσαίας και ανώτερης οικονομικής επιφάνειας, μεγάλο εύρος ηλικιών και επαγγελματικών ομάδων, πλήθος διερχομένων οχημάτων και περαστικών πεζών (πυκνοκατοικημένη περιοχή, πλησίον δικαστικού μεγάρου, γραφείων, καταστημάτων, επιχειρήσεων και οικιών)

ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ ΤΑΜΕΙΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ: 570€

ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ: 7,5€

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ: 4 εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης (+1 με ημιαπασχόληση)

ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ: Πλήρης

Κανονιστική Συμμόρφωση

Εξωτερικοί Χώροι

Χώροι Εργαστηρίου & Εξοπλισμός

Εσωτερικοί Χώροι Λιανικής

Περιοχή Ενδιαφέροντος

ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ: Σε περιοχή κύκλου ακτίνας 500 μέτρων, η επιχείρηση διατηρεί απόλυτη κυριαρχία.

ΑΜΕΣΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Με την έννοια ύπαρξης εργαστηρίου αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, ο ανταγωνισμός είναι μηδενικός. Δεν υπάρχει φούρνος παραγωγής ψωμιού ή άλλο ζαχαροπλαστείο.

ΕΜΜΕΣΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Στην περιοχή υπάρχουν άλλα 4 πρατήρια με μέτρια δυναμική. Επίσης υπάρχουν αρκετά καταστήματα με παρεμφερή είδη (μπουγάτσα, αρτοσκευάσματα, κουλούρια κλπ). Στην έννοια του έμμεσου ανταγωνισμού θα μπορούσαμε να εντάξουμε επίσης αρκετά café ή mini markets της περιοχής που διαθέτουν αρτοσκευάσματα ή είδη πρωινής διατροφής στο κοινό.

Πληροφορίες δραστηριότητας

Η ενασχόληση των ιδιοκτητών με το αντικείμενο της αρτοποιίας – ζαχαροπλαστικής, ξεκινά από το 1990. Βασισμένοι σε προϊόντα αιχμής (συγκεκριμένα αρτοσκευάσματα) δημιούργησαν εργαστήριο παραγωγής και οργάνωσαν δίκτυο διανομής σε φούρνους και καταστήματα εστίασης.

Η επιτυχία της προσπάθειας οδήγησε στη δημιουργία μεγαλύτερου εργαστηρίου και με επίσημη χρονολογία σύστασης το 1997, ξεκίνησε τη λειτουργία του το συγκεκριμένο κατάστημα στην περιοχή Βαρδάρη Θεσσαλονίκης.

Η επιχείρηση διαθέτει σήμερα συνολικά χώρους 285 τ.μ. και πιο συγκεκριμένα χώρους εργαστηρίου 150 τ.μ., χώρους λιανικής πώλησης 55 τ.μ. και υπόγειους αποθηκευτικούς χώρους 80 τ.μ.

Το 2004 η επιχείρηση πραγματοποίησε ανακαίνιση χώρων ενώ το 2010 υλοποιήθηκε μεγάλου οικονομικού ύψους επένδυση, για αγορά νέου εξοπλισμού και σύγχρονων μηχανημάτων παραγωγής. Τα επόμενα έτη προχώρησε σε εκσυγχρονισμό των διαδικασιών παραγωγής άρτου και νωπών ειδών ζαχαροπλαστικής και γλυκισμάτων. Ιδιαίτερη σημασία δίδεται συνεχώς, σε θέματα χωροταξίας, καθαριότητας και λειτουργικότητας.

Σε όλη τη διάρκεια της λειτουργίας της η επιχείρηση τηρεί απαράβατα όλες τις νομοθετικές διατάξεις που αφορούν κανόνες υγιεινής και ασφάλειας, ενώ διαθέτει ενημερωμένα όλα τα απαραίτητα έγγραφα λειτουργίας (άδειες λειτουργίας λιανικής και εργαστηρίου παραγωγής, εγκαταστάσεων, εξοπλισμού, πυρασφάλειας κλπ) που προβλέπει ο νόμος.

Η επιχείρηση έχει ενεργή συμμετοχή σε πολλές εκδηλώσεις του κλάδου όπως στην έκθεση ARTOZA, στο φεστιβάλ ψωμιού Θεσσαλονίκης, σε δραστηριότητες του συλλόγου αρτοποιών και ζαχαροπλαστικής κλπ, ενώ τα προϊόντα της έχουν λάβει διακρίσεις από καταξιωμένους φορείς.

Οι ιδιοκτήτες κατέχουν τη γνώση της συγκεκριμένης αγοράς, στηριζόμενοι όχι απλά στην μακρόχρονη προσωπική τους εργασιακή εμπειρία, αλλά και βασισμένοι σε μια παράδοση που χρονικά πηγαίνει πίσω στις προηγούμενες γενιές. Παράλληλα διαθέτουν υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας στην παραγωγή άρτου, αρτοσκευασμάτων και γλυκισμάτων, το οποίο προέρχεται από τη διαρκή διάθεσή τους να παρακολουθούν τις εξελίξεις του κλάδου και να ενημερώνονται και να εκπαιδεύονται διαρκώς σε νέες τεχνολογίες και τεχνοτροπίες πάνω στην παρασκευή συναφών προϊόντων, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Οι ιδιοκτήτες και το προσωπικό της επιχείρησης έχουν συμμετέχει κατά καιρούς σε πολλά εκπαιδευτικά σεμινάρια που αφορούν τεχνικά θέματα παραγωγής ψωμιού, αρτοσκευασμάτων και ζαχαροπλαστικής, αλλά και σε θέματα εξυπηρέτησης πελατών, merchandising, οργάνωσης πωλήσεων και επικοινωνίας.

Σε όλα τα χρόνια λειτουργίας της, η επιχείρηση συμμετέχει ενεργά σε κλαδικές, εταιρικές και κοινωνικές δράσεις με πρόθεση να προσφέρει στην κοινωνία, σε αδύναμες και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Εκδηλώσεις - ΠροσωπικόΔιοργάνωση προωθητικών ενεργειών & εκδηλώσεων - Συμμετοχή σε εκδηλώσεις κλάδου - Έμπειρο & Εκπαιδευμένο Προσωπικό

Παραγόμενα Προϊόντα

Οικονομικά Στοιχεία και ΕξοπλισμόςΕξοπλισμός - Παραγωγικές Δυνατότητες - Οικονομικά Στοιχεία - Προβλέψεις Αποσβέσεων

Περιγραφή Εξοπλισμού

Ο εξοπλισμός εκσυγχρονίστηκε στο σύνολο του (μηχανήματα παραγωγής) το έτος 2010. Η επιχείρηση βρίσκεται σε διαρκή επαγρύπνηση για να διατηρεί σε πλήρη λειτουργικότητα και άριστη κατάσταση το σύνολο του εξοπλισμού και των εγκαταστάσεών της

Τηρούνται σε τακτική ετήσια βάση, συντηρήσεις και ποιοτικοί έλεγχοι μηχανημάτων, καθώς και εκτάκτως όποτε απαιτηθεί.

Ιδιαίτερη σημασία δίδεται συνεχώς, σε θέματα χωροταξίας, καθαριότητας και λειτουργικότητας.

Τηρούνται απαράβατα όλες τις νομοθετικές διατάξεις που αφορούν κανόνες υγιεινής και ασφάλειας, ενώ είναι ενημερωμένα όλα τα απαραίτητα έγγραφα λειτουργίας (άδειες λειτουργίας λιανικής και εργαστηρίου παραγωγής, εγκαταστάσεων, εξοπλισμού, πυρασφάλειας κλπ) που προβλέπει ο νόμος.

Δείτε αναλυτικά τον εξοπλισμό σε αυτό το αρχείο


Παραγωγικές Δυνατότητες Επιχείρησης

Το εργαστήριο παραγωγής άρτου, αρτοσκευασμάτων και ζαχαροπλαστικής διαθέτει χώρους 150 τ.μ. και είναι πλήρως εξοπλισμένο με σύγχρονο και λειτουργικό εξοπλισμό και μηχανήματα.

Η παραγωγική δυνατότητα του εργαστηρίου σε ψωμί, ξεπερνά τα 720 κιλά ημερησίως. Προϋπόθεση δύο (2) εργαζόμενοι ανά 8ωρο.
Μπορεί να εξυπηρετήσει σε ημερήσια βάση πέντε (5) δυνατά σημεία λιανικής με δυνατότητα αποστολής άνω των 100kg ψωμιού ανά ημέρα σε κάθε σημείο.

Η παραγωγική δυνατότητα του εργαστηρίου στα υπόλοιπα είδη, ποικίλει ανάλογα με τους υπολογισμούς που θα γίνουν (σε κιλά ή σε ατομικά τεμάχια). Σε κάθε περίπτωση κρίνεται πολύ υψηλή και πολλαπλών επιλογών.

Η επιχείρηση αναλαμβάνει διοργάνωση catering με πλήρη κάλυψη προϊόντων μπουφέ και εξυπηρετεί κοινωνικές εκδηλώσεις όπως γενέθλια, γάμους, βαφτίσεις, μνημόσυνα, επαγγελματικά συνέδρια κλπ.

Δείτε τα ενδεικτικά προϊόντα που παράγει η επιχείρηση αυτή τη στιγμή


Οικονομική δραστηριότητα της επιχείρησης

Η επιχείρηση κατά την τελευταία 3ετία και παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον που δημιούργησαν οι συνθήκες της πανδημίας και της υγειονομικής κρίσης κυρίως κατά τα έτη 2020 και 2021, παρουσίασε σχετική σταθερότητα πωλήσεων λιανικής και σχετική πτώση πωλήσεων χονδρικής, ενώ τα συνολικά κέρδη κρίνονται ικανοποιητικά.

Δείτε σε αυτό το αρχείο τα οικονομικά στοιχεία και τις προβλέψεις αποσβέσεων για τον υποψήφιο επενδυτή

Στοιχεία Επικοινωνίας

Website: 4tessera.gr

E-mail: info@4tessera.gr

Τηλέφωνα: 2315111768 / 6944714678

Linkedin: 4tessera

Facebook: Γιώργος Χανός

Youtube: Γιώργος Χανός

Twitter: Γιώργος Χανός