Στέργιος Σταματίου

Posτ Production Video Edit Manager

4tessera.gr

Ο Στέργιος Σταματίου έχει σπουδές πληροφορικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ασχολείται ενεργά με τον χώρο της παραγωγής οπτικοακουστικού υλικού και εξειδικεύεται στο postproduction, αναλαμβάνοντας την επιμέλεια του μοντάζ, sound design, οπτικών εφέ και του τελικού mastering σε video παραγωγές.

To 2014 ανέλαβε την ψηφιακή στοιχειοθέτηση του βραβευμένου 2ου τεύχους της εφημερίδας Surf στα Νέα – “Βραβείο Καλύτερης Έντυπης Εφημερίδας, ενώ από το 2016 έχει συμμετάσχει στη δημιουργία διάφορων μουσικών video clip και στην παραγωγή online σεμιναρίων για φορείς όπως σωματεία και επιχειρήσεις.

Συμμετείχε ως μοντέρ στο δρώμενο TEDxParisNanterre (2018), ανέλαβε καθήκοντα συν-σκηνοθέτη και εικονολήπτη στην βραβευμένη ταινία μικρού μήκους Μάραθος,(2022) ενώ ήταν υπεύθυνος για το postproduction της ταινίας μικρού μήκους Freebird (2019) και της βραβευμένης ταινίας μικρού μήκους FA[R]THER (2022).

Έχει αναπτύξει το προσωπικό του brand (Librocco) και από το 2020 αποτελεί μέλος της ομάδας ELFF productions η οποία ασχολείται με ποικίλες παραγωγές.

Από το 2022, αναλαμβάνει ως εξωτερικός συνεργάτης, την παραγωγή και επεξεργασία οπτικού υλικού για πελάτες της συμβουλευτικής εταιρίας 4tessera.gr.